Ci z Was, którzy śledzą mnie na Instagramie, czy Facebooku wiedzą, że oszalałam na punkcie szparagów i na maksa wykorzystuję ten niestety krótki czas, kiedy możemy cieszyć się smakiem tego warzywa. Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisem na mój hit, jeśli chodzi o wykorzystanie szparagów – kanapkę panini ze szparagami, szynką szwarcwaldzką i camembertem. Strasznie przypasowało mi połączenie wspomnianej szynki ze szparagami, dlatego jest ona chwilo stałym elementem wyposażenia w mojej lodówce 🙂
Dziś podzielę się z Wami przepisem na bardziej tradycyjny obiad – zielone szparagi z pieczonymi ziemniakami w prażonych migdałach i jajkiem w koszulce (które co prawda nie wyszło mi tym razem najlepiej, ale nie zmienia to faktu, że całość była pyszna!).
Korzystasz z mojego przepisu? Zostaw komentarz! I daj znać, jak Ci smakowało😉
8 komentarzy
Uwielbiam szparagi (ale właściwie tylko zielone) 😀 ! Pyszne i do tego mega zdrowe 😀
Ale to pysznie wygląda! Sądziłam, że sezon na szparagi już się skończył 😉 Świetny przepis.
Danie wygląda pysznie! Tylko nie przepadam za szparagami:(
Ale pyszności a szparagi uwielbiam pod każdą postacią 😀
Uwielbiam takie proste ale smaczne dania 🙂 idealny przepis na upalny dzień gdy nie chce sie stać w kuchni 🙂
dokładnie! 🙂
Uwielbiam połączenie szparagów i jajka! Prosto i smacznie – najlepsze obiady 🙂
Takie najlepsze 😉