
Puszyste czekoladowe pancakes
Paula Simińska Puszyste czekoladowe pancakes pancakes Puszyste czekoladowe pancakes European Print This
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ocena 5.0/5
( 2 voted )
Składniki
- 120 g mąki*
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 czubate łyżki cukru pudru
- 2 czubate łyżki kakao
- szczypta soli
- 200 ml zimnego mleka
- 2 łyżki twardego oleju kokosowego (lub 4 łyżki płynnego)
- 2 jajka
- sos czekoladowy:
- 50 g mlecznej czekolady
- 50 ml śmietany 36%
Przygotowanie
Wszystkie suche składniki wsypuję do miski, mieszam ze sobą.
Dodaję mleko, jajka i olej, całość miksuję za pomocą blendera.
Na patelni rozgrzewam olej kokosowy.
Na każdego naleśnika wykładam po 2 łyżki ciasta. Smażę dopóki na wierzchniej stronie nie pojawią się pęcherzyki. Wówczas naleśniki przewracam na drugą stronę i smażę jeszcze chwilę.
Sos:
Czekoladę rozpuszczam w rondelku, następnie dodaję delikatnie ubitą śmietanę i mieszam do połączenia składników.
Notatki
* Dodałam 90 h mąki pszennej i 30 g mąki kokosowej.
american pancakesamerykńskie pancakes przepischocolate pancakes recipeczekoladowe naleśniki przepisczekoladowe pankejki jak zroicczekoladowe pankejki przepisjak zrobić puszyste naleśnikijak zrobić puszyste pancakespancakes przepisprzepis na pancakesprzepis na pankejkipuszyste czekoladowe pancakespuszyste naleśniki jak zrobićpuszyste naleśniki przepis