1,1K
Pasta z bobu z miętą i cytryną
Serves: 4
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ocena 5.0/5
( 2 voted )
Składniki
4 kromki chleba tostowego
1 szklanka ugotowanego i obranego bobu
1 łyżka soku z cytryny lub limonki
garść posiekanej mięty
garść posiekanej bazylii
świeżo mielona sól, pieprz, czosnek
oliwa z oliwek
1 kulka Mozzarelli
kilka czarnych oliwek
Przygotowanie
Bób gotuję w osolonej wodzie. Obieram, rozgniatam widelcem, doprawiam do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.
Dodaję miętę, bazylię, sok z cytryny, następnie mieszam z dwiema łyżkami oliwy z oliwek.
Chleb tostowy opiekam w tosterze, każdą kromkę skrapiam odrobiną oliwy z oliwek.
Nakładam pastę z bobu, przykrywam plastrami Mozzarelli oraz oliwkami.
Notatki
Chleb można również podpiec w piekarniku lub podsmażyć na patelni bez tłuszczu.
Korzystasz z tego przepisu?
Daj znać, jaki Ci smakowało! wrzuć fotkę i oznacz mnie na Instagramie @fooddiarypl
bruschetta z bobembruschetta z bobem i mozzarelląhummus z bobukanapka z bobemkanapka z bobem i miętąkanapka z bobem i mozzareląkolacja z bobempasta z bobu do chlebapasta z bobu do chleba jak zrobićpasta z bobu na kanapkępasta z bobu przepispasta z bobu z czosnkiempasta z bobu z miętą i cytrynąprzekąska z bobemrewelacyjna pasta z bobuśniadanie z bobemtosty z bobem i mozzarellązielona kanapka z pastą z bobu