
Pasta jajeczna z pieczarkami
Paula Simińska Pasta jajeczna z pieczarkami przepisy Pasta jajeczna z pieczarkami European Print This
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ocena 5.0/5
( 1 voted )
Składniki
- jajka 5 szt.
- pieczarki 300 g
- 1 duża cebula
- pieprz, sól, świeżo mielony czosnek
- świeża pietruszka
Przygotowanie
Jajka gotuję na twardo, ostudzam. Przekrawam na pół i wyjmuję z nich żółtka, które w osobnej miseczce rozgniatam widelcem.
Pieczarki obieram, myję, następnie kroję w plasterki. Cebulę kroję w małą kostkę.
Cebulę podsmażam na patelni, dodaję pieczarki, przyprawiam solą, pieprzem i czosnkiem, następnie całość smażę jeszcze 10-15 min.
Przygotowany farsz siekam na drobne kawałki, następnie mieszam z jajkiem i łyżką majonezu.