Szparagi myję i suszę. Twarde, jaśniejsze końce szparagów odcinam i wyrzucam. Osuszone szparagi układam na talerzu i smaruję oliwą czosnkową, doprawiam świeżo mieloną solą i pieprzem. Tak przygotowane szparagi piekę ok. 20 minut w piekarniku w temperaturze 180°C. Szparagi powinny się lekko zarumienić i zrobić miękkie. Ciabatę przekrajam na pół. Układam na niej pokrojony w plastry ser, szynkę, szparagi i znowu ser. Całość grilluję w opiekaczu przez kilka minut, aż bułka odpowiednio się zarumieni, a ser roztopi. Gotowe! Kanapkę można jeść „na surowo” albo w wersji grillowanej (bez znaczenia, czy na ciepło, czy na zimno – w obu przypadkach smakuje świetnie). Ostrzegam – kanapka jest mega syta, nie przesadźcie z ilością 😉 Smacznego!
Grillowana kanapka panini ze szparagami, szynka szwarcwaldzką i Camembertem
Paula Simińska
wersja grillowana wersja na zimno
przepisy
Grillowana kanapka panini ze szparagami, szynka szwarcwaldzką i Camembertem
European
Print This
Składniki
Przygotowanie
poprzedni wpis
3 komentarze
Uwielbiam takie połączenia smaków! I uwielbiam szparagi 🙂
Wypróbuj koniecznie! Przepis prosty, a smak genialny❤️
[…] dzieliłam się z Wami przepisem na mój hit, jeśli chodzi o wykorzystanie szparagów – kanapkę panini ze szparagami, szynką szwarcwaldzką i camembertem. Strasznie przypasowało mi połączenie wspomnianej szynki ze szparagami, dlatego jest ona chwilo […]