Najprostsze naleśniki, które zawsze wychodzą

by Paula Simińska
153 views

Najprostsze naleśniki, które zawsze wychodzą

Drukuj
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Ocena 5.0/5
( 1 voted )

SKŁADNIKI

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • Płaska łyżeczka soli
  • 3 łyżki oleju roślinnego

PRZYGOTOWANIE

Mąkę wsypuję do miski, dodaję jajka, mleko, wodę i sól. Miksuję na gładkie ciasto. Dodaję olej roślinny i miksuję.

Naleśniki smażę na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np. naleśnikowej (poziom grzania na mojej płycie 6 na 9 możliwych). Wlewam minimalną ilość ciasta, aby zakryć dno patelni. Przewracam na drugą stronę, gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty. Przez każdą porcją smaruję patelnię olejem.

Korzystasz z tego przepisu?
Podziel się zdjęciem i oznacz mnie na Instagramie @fooddiarypl.

You may also like

Zostaw komentarz