Odkąd pamiętam w moim domu w czasie lata królowały jagody. Moja mama je uwielbia, a i ja musiałam polubić ze względu na problemy ze wzrokiem (wiedzieliście, że jagody są dobre na oczy?). Pamiętam, że jako dziecko wraz z mamą, babcią i ciotkami wyruszałyśmy latem do lasu w poszukiwaniu jagód i grzybów. Teraz z perspektywy czasu wiem, że nie chodziło w tej wyprawie o zebranie pełnego koszyka owoców, czy podgrzybków, ale o wspólnie spędzony czas na łonie natury. Choć dziś do lasu nie chodzę (fobia przed wszelkim robactwem zwyciężyła) bardzo miło wspominam te letnie wypady z czasów dzieciństwa. Właśnie z nimi kojarzy mi się smak jagód, bez których nie wyobrażam sobie lata. Najbardziej lubię jeść same jagody posypane lekko cukrem – najlepszy smak dzieciństwa ♥ Dziś jednak mam dla Was przepis na pyszne śniadanie z jagodami w roli głównej – puszyste, jogurtowe pancakes z jagodami.
2,6K
Korzystasz z tego przepisu?
Daj znać, jaki Ci smakowało! wrzuć fotkę i oznacz mnie na Instagramie @fooddiarypl
poprzedni wpis