
Jajeczna pasta z awokado
Paula Simińska Jajeczna pasta z awokado przepisy Jajeczna pasta z awokado European Print This
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ocena 5.0/5
( 1 voted )
Składniki
- 3 jajka ugotowane na twardo
- ½ ząbka czosnku
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1-2 łyżeczki majonezu
- szczypta świeżo mielonego pieprzu i soli
- kilka listków sałaty lub kolendry do dekoracji
- 2 kromki pumpernikla
Przygotowanie
Jajka gotuję w osolonej wodzie, następnie zalewam zimną wodą i odstawiam do ostudzenia. Ostudzone jajka obieram ze skorupek, siekam w kosteczkę i wrzucam do miseczki. Dodaję posiekany czosnek, delikatnie solę.
Awokado myję, obieram ze skórki, a miąższ kroję w drobną kostkę. Skrapiam je sokiem z limonki i mieszam razem z czosnkiem i jajkiem. Całość doprawiam solą i pieprzem. Dodaję odrobinę oliwy i majonezu.
Pastę podaję od razu po przygotowaniu na kromce pumpernikla. Kanapeczkę ozdabiam z listkiem świeżej kolendry lub sałaty. Smacznego!
awokado pasta z jajkiemjajeczna pasta z awokado przepispasta jajeczna przepispasta z awokado jak zrobićpasta z awokado przepispasta z awokado przepisypasta z awokado z jajkiempasta z awokado z jajkiem i czosnkiempasta z awokado z jajkiem przepisprzepis na pastę jajecznąprzepis na pastę jajeczną z awokado
19 komentarzy
apetycznie się prezentuje 🙂
Tak samo dobrze smakuje 😉
Potrzebny był mi taki przepis na pastę jajeczną, bo zaplanowałam ją do mężowskiego lunchboxa w tym tygodniu w towarzystwie keksa makrelowego. I tak się zastanawiałam co by tu urozmaicić. No i wiem. Dzięki!:)
Polecam się na przyszlość 😉 Mojemu mężowi smakuje, choć nie przepada za awokado 😉
Uwielbiam awokado 🙂 Zdecydowanie mogłabym jeść codziennie 😀
To mi póki co smakuje tylko w połączeniu z czymś innym 😉
Bardzo pyszna pasta, sama często taką robię. Zdjęcia śliczne
Dziekuję :-*
Uwielbiam awokado; ale fakt – na początku nie byłam zachwycona. Niedojrzałe jest zbyt twarde i bez smaku a przejrzałe – szkoda mówić…
No ja właśnie trafiłam na bardzo dojrzałe i nie przypadło mi do gustu 🙁
Ja zawsze sprawdzam czy jest dojrzałe przez wciskanie końcówki do środka jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało 😉
Dzięki za info, wypróbuję tego sposoby przy następnym zakupie 🙂 Awokado jest mega zdrowe i chciałabym się do niego przekonać nie tylko w formie pasty jajecznej 🙂
Wygląda przepysznie, uwielbiam avocado
:-*
Mi z kolei póki co smakuje tylko z połączeniem z jajkiem 🙂
Uwielbiam tego typu pasty! Tylko gotuję jajka na miękko i wtedy nie muszę dodawać majonezu, żeby się wszystko połączyło 🙂
Super pomysł! Wypróbuję następnym razem 🙂
[…] pasta z awokado (fooddiary.pl) – pasty na kanapki to moim zdaniem doskonały pomysł, który sprawdzi się jako pożywny […]
Awokado ma bardzo wiele twarzy, ale takie połączenie jest jednym z najlepszych. Wygląda pysznie i jesteśmy pewni, że tak właśnie smakuje. I to świetny pomysł na weekendowe śniadanie, które można jeść niespiesznie! 🙂