Jesień czuć w powietrzu. Ostatnich kilka dni potwierdza nadejście nowej pory roku. Temperatura jest coraz niższa, słońca na niebie coraz mniej i ten wiatr zrzucający zbrązowiałe liście z drzew… Zmieniająca się pora roku zachęca do zmiany menu w kuchni. Jak już pewnie zauważyłyście, na blogu od kilku dni króluje dynia i to, co można z niej wyczarować. Była już słodko-ostra zupa krem z dyni, puszyste placuszki dyniowe na słodko, które idealnie sprawdzą się na śniadanie, czy kolację, czy wreszcie chrupiący chlebek dyniowy, który nie potrzebuje w zasadzie żadnych dodatków. Dziś mam dla Was przepis na moje nowe odkrycie – dyniową zupę krem z mlekiem kokosowym. Dodatek świeżej pietruszki i rozmarynowe grzanki nadają zupie dyniowej zupełnie nowe oblicze!
11 komentarzy
Chlebek już zrobiłam 🙂 Teraz czas na zupę 😉 podzielę się później wrażeniami
Koniecznie! 😉 Smakował chlebek?
Zupka zrobiona wg Twojego przepisu. Wyszła mega pyszna, choć dodałam 2 łyżki miodu i troszkę więcej chilli 🙂 Słodko – ostro z grzaneczkami. Jak na razie Twoje przepisy się sprawdzają i na pewno kolejne wypróbuję 🙂 Chlebek oczywiście smakował 😉
Strasznie się cieszę! <3 Jak lubisz ostrzejsze zupy, to wypróbuj koniecznie ten przepis na słodko-ostrą zupę krem z dyni. To najlepsza zupa ever! https://fooddiary.pl/slodko-ostra-zupa-krem-z-dyni/
Nigdy nie jadłam nic z dyni, a co roku atakuje mnie z każdej strony na blogach :D. Chyba czas na zmiany ;).
Jeśli nie jadłaś nigdy dyni, polecam na pierwszy raz spróbować tego przepisu na słodko-ostrą zupę krem z miodem i pomarańczą. To wg mnie najlepszy przepis na dynię i generalnie jedna z lepszych zup 😉
https://fooddiary.pl/slodko-ostra-zupa-krem-z-dyni/
Wygląda obłędnie. I te zdjęcia… 😉 Cudo 🙂
:*
Marzy mi się gar takiej zupy po powrocie z pracy <3
😀
[…] zupa krem mlekiem kokosowym (fooddiary.pl) – zupa, którą o tej porze mogłabym jeść bez […]