
Czekoladowe ciasto z migdałami i malinami
Paula Simińska Czekoladowe ciasto z migdałami i malinami przepisy Czekoladowe ciasto z migdałami i malinami European Print This
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ocena 3.3/5
( 4 voted )
Składniki
- 4 średnie jajka
- 150 g brązowego cukru
- 3 łyżki gorzkiego kakao
- 150 g posiekanych migdałów
- 50 g wiórków kokosowych
- 100 g gorzkiej czekolady (min. 80%)
- 200 g malin
- odrobina masła i mąki (najlepiej kokosowej)
Przygotowanie
Jajka ubijam z cukrem na sztywną piankę. Dodaję przesiane kakao, posiekane migdały, wiórki kokosowe oraz roztopione 2/3 czekolady. Całość mieszam do uzyskania jednolitej masy.
Tortownicę (24 cm) smaruję masłem, następnie oprószam mąką kokosową. Piekarnik rozgrzewam do 150º C.
Masę przekładam do tortownicy, na wierzchu układam maliny, które lekko wciskam w masę, posypuję czekoladą pokrojoną w małe kawałeczki. Ciasto wstawiam do piekarnika i piekę ok. 35 minut.
ciasto bez mąki przepisciasto czekoladowe bez mąki przepisciasto czekoladowe z malinamiciasto czekoladowe z migdałamiciasto mocno czekoladowe przepisczekoladowe ciasto z malinami jak zrobićczekoladowe ciasto z malinami przepismalinymocno czekoladowe ciasto z malinamiproste ciasto czekoladoweprzepis na ciasto bez mąkiprzepis na ciasto czekoladowe bez mąki