Cynamonowa tarta z brzoskwiniami i dżemem

by Paula Simińska
165 wyświetleń

Kilka dni temu dostałam od cioci domowe brzoskwinie. Dżemy miałam już zrobione, więc musiałam wymyślić, co zrobię z otrzymanymi owocami. Jako, że nie ma dla mnie lepszego połączenia brzoskwini niż z cynamonem, postanowiłam iść w tym kierunku i wyczarować słodką, jesienną tartę przypominającą włoską Crostatę w zdrowszej, bo razowej wersji. Wyszło pysznie, dlatego śpieszę z podaniem Wam przepisu na to brzoskwiniowe cudo 😉

CYNAMONOWA TARTA Z BRZOSKWINIAMI I DŻEMEM

CYNAMONOWA TARTA Z BRZOSKWINIAMI I DŻEMEM
CYNAMONOWA TARTA Z BRZOSKWINIAMI I DŻEMEM

CYNAMONOWA TARTA Z BRZOSKWINIAMI I DŻEMEM CYNAMONOWA TARTA Z BRZOSKWINIAMI I DŻEMEM

 

14 komentarzy
2

Zobacz także

14 komentarzy

Magda Chmielak 25 października 2016 - 12:47

Będzie dziś na deser! Mmmmm pięknie wygląda!

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 25 października 2016 - 18:24

Dziękuję :-* Mąż zjadł prawie całą jednego wieczora 🙂

Reply
Yummy Mummy Ideas Ymi 25 października 2016 - 12:53

Ależ pysznie wyglądająca tara… i do tego jeszcze nasz ukochany cynamon! <3 Razem z Córeczką uwielbiamy gotować i zawsze przeszukujemy cały internet oraz książki kulinarne w poszukiwaniu nowych wyzwań i doznań smakowych. Dobrze, że znalazłyśmy blog Fooddiary 🙂 Zapraszamy również do nas (http://yummymummyideas.blogspot.com). 🙂

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 25 października 2016 - 18:27

Cieszę się zatem, że do mnie trafiłyście :-*

Reply
Healthy Style 25 października 2016 - 13:59

Ależ to apetycznie wygląda <3 Zresztą u Ciebie wszystkie zdjęcia są tak piękne, że mam ochotę od razu wszystko ugotować, upiec i zjeść 😛

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 25 października 2016 - 18:27

Dziękuuuuję <3

Reply
Classy Flavors 25 października 2016 - 14:13

Wygląda apetycznie, a zdjęcia są piękne. Napewno wypróbuję przepis 🙂 Pozdrawiam:-)

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 25 października 2016 - 18:26

Dziękuję :-* Daj koniecznie znać, czy smakowała 😉

Reply
Ania Liść jarmużu 25 października 2016 - 16:06

Ślinianki u mnie szaleją 🙂
Lubię robić różne tarty i ciasta, ale musiałam kupić sobie foremkę ze zdejmowanym bokiem, bo zawsze miałam problem z wyciąganiem pierwszego kawałka 😉

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 25 października 2016 - 18:26

Ja wspomagam się zawszę łopatką 😉

Reply
Ania Legenza 25 października 2016 - 16:44

Wygląda przepysznie! Muszę wypróbować, choć widzę też inne apetyczne przepisy co mi się polecają 😀

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 25 października 2016 - 18:26

Ja i moje przepisy polecamy się z całego serducha 😉 A tarta faktycznie wyszła niezła 😉

Reply
Aga F 25 października 2016 - 18:58

Boshe… to musi być pyszne… 😀
Paula, ja sobie tylko na zdjęcia popatrzę i normalnie… muszę to wypróbować!

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 26 października 2016 - 21:09

Jest świetna. Musisz spróbować 😉

Reply

Zostaw komentarz

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie twoich danych przez tę stronę internetową.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Dowiedz się więcej

Polityka Prywatności