Chrupki z ciecierzycy/pieczona cieciorka

by Paula Simińska
19497 wyświetleń

Kilka dni temu dostałam w prezencie jedną z książek Ani Lewandowskiej. Strasznie spodobały mi się przepisy w niej zawarte (w książce brak śniadań za 45 zł 😉 ). Natchniona przepisami Ani, postanowiłam wprowadzić do swojej kuchni więcej warzyw. Efektem jest dzisiejsza super przekąska w postaci chrupek z ciecierzycy zwanych również pieczoną cieciorką.

Smacznego!

Korzystasz z mojego przepisu? Zostaw komentarz! I daj znać, jak Ci smakowało 😉

CHRUPKI Z CIECIERZYCY | PIECZONA CIECIORKA
CHRUPKI Z CIECIERZYCY | PIECZONA CIECIORKACHRUPKI Z CIECIERZYCY | PIECZONA CIECIORKA

6 komentarzy
2

Zobacz także

6 komentarzy

loveshinny 12 marca 2017 - 11:05

Pomocny post, napewno kiedyś wypróbuje 🙂

Buziaki,

zapraszam do mnie, kochana!

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 12 marca 2017 - 16:48

Daj znać, jak smakowało, jak już spróbujesz. Póki co głosy są podzielone 😀

Reply
Wilcza Spiżarnia 21 marca 2017 - 20:48

Zrobiłam i właśnie zajadam – dla mnie bomba! 😀

Reply
Wilcza Spiżarnia 2 maja 2017 - 18:40

Mam pytanie – czy można wykorzystać ciecierzycę gotowaną, taką ze słoika? Czy by się raczej nie nadawała?

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 4 maja 2017 - 22:03

Ja tą surową też gotuję, więc myślę, że można spróbować. Tylko trzeba pamiętać, żeby dobrze odcedzić 😉

Reply
Wilcza Spiżarnia 17 lipca 2017 - 20:07

200 stopni z termoobiegiem czy bez? 😉

Reply

Zostaw komentarz

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie twoich danych przez tę stronę internetową.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Dowiedz się więcej

Polityka Prywatności