Home PrzepisyCiasta Chrupiący chlebek dyniowy

Chrupiący chlebek dyniowy

by Paula Simińska
4,5K wyświetleń
Sezon na dynię rozpoczął się na dobre. Ja między innymi właśnie za dynie i to, co można z nich wyczarować uwielbiam jesień. Ciekawa jestem, jakie są Wasze ulubione sposoby na wykorzystanie tego smacznego, jesiennego warzywa. Ja jeśli chodzi o dynię od lat mam swoje 3 ulubione potrawy. Numerem jeden bezapelacyjnie jest dla mnie słodko-ostra zupa krem z dyni. Często mrożę więcej dyni, żeby móc ją przyrządzać o każdej porze roku. Kolejnym moim dyniowym ulubieńcem są puszyste placuszki dyniowe na słodko, które świetnie sprawdzają się na śniadanie i kolację. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na trzeciego ulubieńca – chrupiący chlebek dyniowy z rodzynkami i mieszanką orzechów.
Korzystasz z tego przepisu?
Daj znać, jaki Ci smakowało! wrzuć fotkę i oznacz mnie na Instagramie @fooddiarypl
 

Zobacz też