Chrupiący chlebek dyniowy

by Paula Simińska
2702 wyświetleń

Sezon na dynię rozpoczął się na dobre. Ja między innymi właśnie za dynie i to, co można z nich wyczarować uwielbiam jesień. Ciekawa jestem, jakie są Wasze ulubione sposoby na wykorzystanie tego smacznego, jesiennego warzywa. Ja jeśli chodzi o dynię od lat mam swoje 3 ulubione potrawy. Numerem jeden bezapelacyjnie jest dla mnie słodko-ostra zupa krem z dyni. Często mrożę więcej dyni, żeby móc ją przyrządzać o każdej porze roku. Kolejnym moim dyniowym ulubieńcem są puszyste placuszki dyniowe na słodko, które świetnie sprawdzają się na śniadanie i kolację. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na trzeciego ulubieńca – chrupiący chlebek dyniowy z rodzynkami i mieszanką orzechów.

dsc_0638

dsc_0631
dsc_0634
dsc_0636 dsc_0637

dsc_0640 dsc_0641
dsc_0643
dsc_0647 dsc_0649 dsc_0650
dsc_0652 dsc_0653

dsc_0659

 

32 komentarze
0

Zobacz także

32 komentarze

Inga Nowicka 18 września 2016 - 11:05

Ależ on pysznie wygląda, koniecznie musze wypróbować taki przepis bo nie jadłam 😉

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 20 września 2016 - 13:03

Koniecznie! 😉

Reply
Smiley Project 18 września 2016 - 11:08

Mam wrażenie, że najadłabym się samym suchym chlebkiem 😀

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 20 września 2016 - 13:02

Zdecydowanie nie potrzebuje żadnych dodatków 🙂

Reply
Aleksandra Bohojło / Esencja 18 września 2016 - 22:39

Pięknie i zachęcająco on wygląda. U mnie sezon na dynie jeszcze się nie rozpoczął, ale zwykle robię zupę krem z dyni oraz kruche ciasteczka.
Jestem wielką fanką Twoich zdjęć.

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 20 września 2016 - 13:02

O! A ja ciasteczek jeszcze nie robiłam. Masz jakiś sprawdzony przepis? Dziękuję <3 Miód dla moich uszu 😉

Reply
Aleksandra Bohojło / Esencja 20 września 2016 - 19:14

Postaram się wyciągnąć na przyszły tydzień, bo ten mam w rozjazdach.

Reply
rytmynatury.pl 19 września 2016 - 10:06

Piękny chlebek, ja piekę ale z mąki orkiszowej pełnoziarnistej na zakwasie ale ten byłby pewnym urozmaiceniem, muszę wypróbować 🙂

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 20 września 2016 - 13:01

Zakwas to dla mnie wyższa szkoła jazdy – ten chlebek jest banalnie prosty w przygotowaniu 😉

Reply
Madzia 19 września 2016 - 10:10

Mam całą dynie. Już wiem co z nią zrobić 🙂 By the way – zdjęcia pierwsza klasa!

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 20 września 2016 - 13:01

Polecam też inne, dyniowe przepisy 😉 Dziękuję :-*

Reply
Ania Liść jarmużu 19 września 2016 - 15:22

Mmmmm jak ciasto dyniowe 😀

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 20 września 2016 - 13:00

Tak też trochę smakuje 😉

Reply
Paulina Łojszczyk 19 września 2016 - 21:21

Pycha 🙂

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 20 września 2016 - 12:59

Koniecznie spróbuj! 😉

Reply
Evi 20 września 2016 - 10:40

Świetny chlebek, ma piękny kolor. Muszę taki upiec! 🙂

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 20 września 2016 - 12:58

Poza pięknym kolorkiem jest też przepyszny 🙂

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 20 września 2016 - 13:00

A jak smakuje 😉

Reply
Edyta moj-kawalek-podlogi 22 września 2016 - 22:19

Jeszcze nie jadłam, ale widocznie muszę nadrobić póki sezon na dynię trwa 🙂

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 26 września 2016 - 11:55

U mnie ten chlebek spełnia wlaśnie rolę zarówno chlebka, jak i ciasta. Jeżeli jest dla Ciebie za słodko, spokojnie możesz zmniejszyć ilość cukru 😉 Co do pieczenia – wszystko piekę bez termoobiegu, chyba, że napisałam w przepisie inaczej 😉

Reply
Madzia 27 września 2016 - 08:54

Dziękuję za informacje 🙂 Bardzo wszystkim smakowało, tylko właśnie zastanawialiśmy się jak to ma się do „chlebka” bo wyszła babka 😉

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 27 września 2016 - 12:32

Smakuje jak ciasto, ale wygląda jak chlebek 😉

Reply
Gosia 30 września 2016 - 13:39

Boski chlebek! I ten kolor, mmm! Ja również mrożę pure z dyni, żeby móc z niej korzystać cały rok 🙂

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 1 października 2016 - 14:54

Najlepsze sposób 😉 Co najczęściej z niej robisz?

Reply
Gosia 1 października 2016 - 16:27

Ciasto dyniowe i zupę krem 😉

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 4 października 2016 - 15:50

To tak, jak ja 😀

Reply
Lifestyle And Beauty 11 października 2016 - 10:06

Teraz mamy sezon na dyniowe smaki, to może i taki chlebek sobie zrobię. Wygląda na przepyszny.

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 11 października 2016 - 19:39

I jest pyszny! Zaufaj mi 😉

Reply
Stanisław Bińkiewicz 15 listopada 2016 - 11:44

Ja też lubię eksperymentować ze smakami. Muszę wypróbować ten przepis.

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 16 listopada 2016 - 11:42

Polecam serdecznie! 😉

Reply
justyna 11 września 2019 - 11:08

Za to właśnie uwielbiam jesień za ciasta z dyni, marchwi 😀
A Twoja propozycja wygląda jeszcze bardziej zachęcająco :d

Reply
Paula Simińska 11 września 2019 - 11:10

Ja też! Za dynię, świece zapachowe w domu, grzane wino, kanapę i filmy <3
Spróbuj koniecznie - jest świetny jako ciasto i chleb z masełkiem 😉

Reply

Zostaw komentarz

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie twoich danych przez tę stronę internetową.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Dowiedz się więcej

Polityka Prywatności