Bezowe ciasteczka z czekoladą / kokosanki

by Paula Simińska
638 wyświetleń

Ilekroć przygotowuję ulubioną Carbonarę, zawsze zastanawiam się, w jaki sposób mogę wykorzystać niepotrzebne białka, których nie zużyłam do przygotowania makaronu. Strasznie nie lubię wyrzucać jedzenia, niestety w moim domu marnuje się go wciąż stanowczo za dużo, dlatego kiedy tylko mogę, staram się wykorzystać jakoś pozostałe składniki. Białka jajek, których nie zużyję w przepisie zazwyczaj wykorzystuję do różnego rodzaju, bezowych wypieków (rzućcie okiem na moje bezy). Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na coś nowego – bezowe ciasteczka kokosowe z czekoladą – chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Ich wykonanie nie zajmie Wam więcej niż 30 minut!

BEZOWE CIASTECZKA KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ

Smacznego!

Korzystasz z mojego przepisu? Zostaw komentarz! I daj znać, jak Ci smakowało 😉

BEZOWE CIASTECZKA KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ

BEZOWE CIASTECZKA KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ BEZOWE CIASTECZKA KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ

10 komentarzy
2

Zobacz także

10 komentarzy

Agifra 14 lutego 2017 - 18:10

Piękne zdjęcia robisz 🙂 Bezy nie należą do moich ulubionych smaków ale tak zmodyfikowana wersja brzmi kusząco. Nie wiedziałam, że czekoladę można łączyć z ubitymi białkami. +1 nowa informacja dla mnie 😉

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 14 lutego 2017 - 18:14

Dziękuję :-* Człowiek uczy się całe życie 😉

Reply
Karolina Kary B 14 lutego 2017 - 19:58

Ciekawy przepis. No i uwielbiam bezy <3 (chociaż gdzieś kiedyś czytałam, że powinno się je długo prażyć w piekarniku).

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 14 lutego 2017 - 20:01

Ciastka są super, także polecam 😉

Reply
Mama z miasta 15 lutego 2017 - 00:40

Nie przepadam za bezami ale te wyglądają bosko! Może się skuszę…. 🙂

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 17 lutego 2017 - 18:49

Polecam, bo to nie jest typowa beza i smakuje naprawdę genialnie 😉

Reply
Aga F agnieszkafiuk.pl 16 lutego 2017 - 09:40

Wiem, co zrobię w weekend 🙂 jakoś przeżyję tę łyżkę cukru, nie powinnam się przesłodzić. A wyglądają tak cudnie, że się im nie oprę.

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 17 lutego 2017 - 18:49

Aga, smakują też cudnie! Daj koniecznie znać, jak wyszły 😉

Reply
Aga F agnieszkafiuk.pl 21 lutego 2017 - 19:25

Zrobiłam 🙂 ale zamiast wiórków, dałam mielone migdały. Też są pycha 🙂 Dzięki za inspirację!

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 22 lutego 2017 - 15:10

Brzmi świetnie! Może i ja wypróbuję opcji z migdałami 😀

Reply

Zostaw komentarz

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie twoich danych przez tę stronę internetową.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Dowiedz się więcej

Polityka Prywatności