PRZEPISY/ TARTY

TARTA Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM, KOZIM SEREM I CHORIZO

Wiecie doskonale, że nie lubię dań, na przygotowanie których potrzebujemy więcej czasu, niż na ich zjedzenie. Na moim blogu dzielę się z Wami prostymi i szybkimi przepisami na smaczne i efektowne dania i wypieki. Zdecydowanie wolę spędzić zaoszczędzony w kuchni czas na spotkania z bliskimi ( szczególnie przy stole 😉 ), czy na rozwijaniu swoich pasji. Moja dzisiejsza propozycja – tarta z ciasta francuskiego ze szpinakiem, kozim serem i chorizo jest tego doskonałym przykładem. Smakuje świetnie, wygląda obłędnie, a przygotowuje się ją w kilkanaście minut. Takie dania lubię najbardziej!

TARTA Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM, KOZIM SEREM I CHORIZO

Print Recipe
Serves: 4 Cooking Time: 35 min

Ingredients

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g mrożonego szpinaku
  • 100 g kiełbasy Chorizo
  • 50 g koziego sera
  • garść suszonych pomidorów
  • garść świeżej rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej kokosowy do smażenia

Instructions

1

Zamrożony szpinak przyprawiony solą i pieprzem podsmażam na patelni razem z czosnkiem i pokrojoną w plastry kiełbasą Chorizo.

2

Formę do tarty wykładam ciastem francuskim, ze skrawków wystających poza formę wylepiam grubsze brzegi tarty.

3

Na ciasto wykładam 25 g koziego sera, następnie podsmażony szpinak, kiełbasę i suszone pomidory, i znowu kozi ser porwany w kawałki.

4

Całość piekę w temperaturze 200 ° C przez około 20 minut, aż brzegi tarty się zarumienią. Przed podaniem wierzch tarty posypuję świeżą rukolą.

Notes

Tarta smakuje świetnie zarówno na ciepło, zaraz po przygotowaniu, jak i na zimno.

Smacznego!

Korzystasz z mojego przepisu? Zostaw komentarz! I daj znać, jak Ci smakowało 😉

TARTA ZE SZPINAKIEM, KOZIM SEREM I CHORIZO

TARTA ZE SZPINAKIEM, KOZIM SEREM I CHORIZO

TARTA ZE SZPINAKIEM, KOZIM SEREM I CHORIZO

You Might Also Like