Szybka przekąska – pieczone śliwki w boczku

by Paula Simińska
5 komentarzy 19 wyświetleń

Dziś mam dla Was mega prosty przepis na szybką i pyszną przekąskę – pieczone śliwki w boczku. Pierwszy raz spróbowałam ich w jakiejś tawernie i zakochałam się w tym smaku po uszy, choć na surowo nie przepadam ani za śliwkami, ani za boczkiem 😉 Któregoś dnia naszła mnie na nie straszna ochota, ale nie miałam czasu udać się do oddalonej o kilkanaście kilometrów restauracji. Wtedy też mnie olśniło – przecież mogę je zrobić sama! Tak też zrobiłam, czego efekty możecie zobaczyć w dzisiejszym wpisie. Pieczone śliwki w boczku to genialna przekąska na różnego rodzaju okazje. Gwarantuję, że znikną ze stołu w kilku minut. Zawsze znikają! 😉

Dajcie znać, jakie są Wasze ulubione przękąski do zrobienia „na szybko”?

5 komentarzy
0

Zobacz także

5 komentarzy

Ewa Sobania 28 maja 2016 - 14:54

Wyglądają pysznie, idealnie na późnowieczorną przekąskę 🙂

Reply
Aleksandra Stawarz 24 czerwca 2016 - 22:55

Uwielbiam je <3 boczek idzie w boczki co prawda, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić 😀

Reply
PAULA LUDWICZUK 24 czerwca 2016 - 23:01

Mam podobne zdanie 😉

Reply
Iwona Kosińska 24 października 2016 - 21:11

Buszuję tu trochę dzisiaj:) Jeśli chodzi o ten przepis, to spotkałam gdzieś wersję „dla dorosłych” gdzie śliwki są moczone w pitnym miodzie… to musi być dopiero ogień:)

Reply
PAULA LUDWICZUK | FOODDIARY.PL 25 października 2016 - 12:22

Bardzo się cieszę! 😉 Muszę wypróbować 😀

Reply

Zostaw komentarz

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie twoich danych przez tę stronę internetową.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Dowiedz się więcej

Polityka Prywatności