KANAPKI/BURGERY/ PRZEKĄSKI/ PRZEPISY/ PRZEPISY SEZONOWE/ ŚNIADANIE

PASTA Z BOBU Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ

PASTA Z BOBU Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ

Print Recipe

Ingredients

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1 szklanka ugotowanego i obranego bobu
  • 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
  • garść posiekanej mięty
  • garść posiekanej bazylii
  • świeżo mielona sól, pieprz, czosnek
  • oliwa z oliwek
  • 1 kulka Mozzarelli
  • kilka czarnych oliwek

Instructions

1

Bób gotuję w osolonej wodzie. Obieram, rozgniatam widelcem, doprawiam do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Dodaję miętę, bazylię, sok z cytryny, następnie mieszam z dwiema łyżkami oliwy z oliwek.

2

Chleb tostowy opiekam w tosterze, każdą kromkę skrapiam odrobiną oliwy z oliwek.

3

Nakładam pastę z bobu, przykrywam plastrami Mozzarelli oraz oliwkami.

Notes

Chleb można również podpiec w piekarniku lub podsmażyć na patelni bez tłuszczu.

pasta z bobu z miętą i cytryną pasta z bobu z miętą i cytryną pasta z bobu z miętą i cytryną

You Might Also Like