Puszyste jogurtowe pancakes z jagodami

by Paula Simińska
23 komentarze 114 wyświetleń

Odkąd pamiętam w moim domu w czasie lata królowały jagody. Moja mama je uwielbia, a i ja musiałam polubić ze względu na problemy ze wzrokiem (wiedziałyście, że jagody są dobre na oczy?). Pamiętam, że jako dziecko wraz z mamą, babcią i ciotkami wyruszałyśmy latem do lasu w poszukiwaniu jagód i grzybów. Teraz z perspektywy czasu wiem, że nie chodziło w tej wyprawie o zebranie pełnego koszyka owoców, czy podgrzybków, ale o wspólnie spędzony czas na łonie natury. Choć dziś do lasu nie chodzę (fobia przed wszelkim robactwem zwyciężyła) bardzo miło wspominam te letnie wypady z czasów dzieciństwa. Właśnie z nimi kojarzy mi się smak jagód, bez których nie wyobrażam sobie lata. Najbardziej lubię jeść same jagody posypane lekko cukrem – najlepszy smak dzieciństwa ♥ Dziś jednak mam dla Was przepis na pyszne śniadanie z jagodami w roli głównej – puszyste, jogurtowe pancakes z jagodami.

PUSZYSTE JOGURTOWE PANCAKES Z JAGODAMI

Rzućcie też koniecznie okiem na klasyczną wersję placków – american pancakes.

PUSZYSTE JOGURTOWE PANCAKES Z JAGODAMIPUSZYSTE JOGURTOWE PANCAKES Z JAGODAMIPUSZYSTE JOGURTOWE PANCAKES Z JAGODAMIPUSZYSTE JOGURTOWE PANCAKES Z JAGODAMIPUSZYSTE JOGURTOWE PANCAKES Z JAGODAMIPUSZYSTE JOGURTOWE PANCAKES Z JAGODAMI

23 komentarze
0

Zobacz także

23 komentarze

Gosia 31 lipca 2016 - 20:20

Pankejki + Jagody! Ideał! Również mam miłe wspomnienia z czasów dzieciństwa i wędrówek po lesie w poszukiwaniu grzybów i owoców… teraz boję się kleszczy, ale raz do roku staramy się z Mężem wybrać na grzybobranie 🙂

Reply
Paula Ludwiczuk 31 lipca 2016 - 23:49

Ja mam świetną ścieżkę rowerową wzdłuż lasu – to mi wystarcza 😉

Reply
Edyta moj-kawalek-podlogi 31 lipca 2016 - 21:08

Nie mogę się napatrzeć na te Twoje zdjęcia! <3 A pancakes jak zwykle boskie! Jeszcze w połączeniu z jagodami lub borówkami to już totalna bajka 🙂

Reply
Paula Ludwiczuk 31 lipca 2016 - 23:50

Dziekuję <3 Wciąż się uczę 😉 A te pankejki z jagodami są naprawdę mega … słodkie! <3

Reply
Madame Malonka 31 lipca 2016 - 23:06

Bardzo fajna propozycja. Lubię, kiedy owoce są już wymieszane w cieście. Mam zamówienie na pancakes, to chyba zrobię w kolejny weekend z borówkami 🙂

Reply
Paula Ludwiczuk 31 lipca 2016 - 23:50

Polecam! Przepis jest prosty, a placki wychodzą obłędne 😉

Reply
Madame Malonka 1 sierpnia 2016 - 07:51

Wierzę, bo wyglądają super! Też lubię robić pancakes na jogurcie lub kefirze, zawsze są puszyste <3

Reply
Agnieszka 1 sierpnia 2016 - 11:28

Co tu dużo mówić, a raczej pisać są po prostu idealne 🙂

Reply
Angelika_Monika Candy Pandas 1 sierpnia 2016 - 13:32

My też kiedyś chętniej do lasu się wybierałyśmy ale teraz wspominając ten czas od razu nam się przypominają te gigantyczne pająki czające się między drzewami xD Placki idealne na śniadanie, obiad i kolację 😀

Reply
Aleksandra Stawarz 1 sierpnia 2016 - 20:30

Wyglądają cudownie! Kocham pankejki i jagody, więc to połączenie wprost idealne. Puszyste i z ślicznymi fioletowymi plamkami od owoców – pycha!

Reply
justpointofview.weebly.com 2 sierpnia 2016 - 10:43

Yummmy! Prosty przepis, niekomplikowane wykonanie – w sam raz dla mnie 🙂

Reply
Gabriela 3 sierpnia 2016 - 08:44

Uwielbiam wszelkiego rodzaju placuszki czy naleśniki, a jagody to zdecydowanie moje ukochane owoce więc nie pozostaje mi chyba nic innego jak z robić takie pyszności na obiad. <3

Reply
Paula Ludwiczuk 3 sierpnia 2016 - 14:04

Przepis jest bardzo prosty! Polecam 😉

Reply
GeeWay 3 sierpnia 2016 - 12:35

jej wyglada pysznie!

Reply
Paula Ludwiczuk 3 sierpnia 2016 - 14:04

<3

Reply
Zawsze na obcasach 3 sierpnia 2016 - 15:47

Takie niby zwykłe pankejki a jak wykwintnie wyglądają 🙂

Reply
Ugotowanepozamiatane.pl 3 sierpnia 2016 - 18:25

Nie jestem zbyt dobra w obracaniu na patelni, ale będę musiała spróbować

Reply
PAULA LUDWICZUK 4 sierpnia 2016 - 16:01

Ja też nie, dlatego placki przekładam za pomocą dwóch łopatek 😉

Reply
Anna Choińska 4 sierpnia 2016 - 17:48

Wygląda smakowicie!

Reply
Izabela Misztal 6 sierpnia 2016 - 11:56

Piękne zdjęcia 🙂 Naleśniki wyglądają smakowicie, ja zawsze przy robieniu podobnych cudów największy problem ma z odpowiednim przerzuceniem na drugą stroną, żeby uzyskać taki ładny kształt.

Reply
Paula Ludwiczuk 6 sierpnia 2016 - 17:11

Dziękuję :-* Ja też mam z tym problem, ale się nie poddaję 😉 Jak to mówią – praktyka czyni mistrza!

Reply
Anna M 8 sierpnia 2016 - 15:50

ooo jakie słodziutkie placuszki – zdjęcia smakowite!
pozdrawiam

Reply
Marta Mytych | Veganama 9 sierpnia 2016 - 10:25

Śliczne zdjęcia, my również uwielbiamy placuszki (tylko w wersji wegańskiej) 😉

Reply

Zostaw komentarz

* Korzystając z tego formularza, zgadzasz się na przechowywanie i przetwarzanie twoich danych przez tę stronę internetową.

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Dowiedz się więcej

Polityka Prywatności