PRZEPISY/ PRZEPISY SEZONOWE/ SEZON NA SZPARAGI/ TARTY

FRANCUSKA TARTA Z ANANASEM I SZPARAGAMI ZAWIJANYMI W SZYNKĘ SZWARCWALDZKĄ

Szparagowego szaleństwa ciąg dalszy! Przyznajcie, że wykorzystuję sezon na maksa 😉 Dzisiaj mam dla Was pyszną i prostą w przygotowaniu francuską tartę z ananasem i szparagami zawijanymi w szynkę szwarcwaldzką ( moją ulubioną ofkors 😉 ). Przygotowanie tej tarty zajmuje kilka chwil, a jest naprawdę pyszna. W dodatku świetnie sprawdzi się nie tylko na obiad, czy kolację, ale również jako przekąską na imprezę.

FRANCUSKA TARTA Z ANANASEM I SZPARAGAMI ZAWIJANYMI W SZYNKĘ SZWARCWALDZKĄ

Print Recipe
Serves: 3 Cooking Time: 45 min

Ingredients

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 krążki ananasa z puszki
  • kilka zielonych szparagów
  • kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej
  • 50 g sera Cheddar
  • oliwa czosnkowa

Instructions

1

Formę do tarty wykładam ciastem francuskim, ze skrawków wystających poza formę wylepiam grubsze brzegi tarty. Na jej dno ścieram ser (25 g). Część plasterków kroję na pół i układam na serze.

2

Krążki ananasa kroję w kawałki i rozrzucam po tarcie.

3

Szparagi smaruję oliwą czosnkową, dodaję odrobinę świeżo mielonego pieprzu i owijam je pozostałymi plasterkami szynki.

4

Całość przykrywam delikatnie resztą tartego sera. Tartę piekę w piekarniku w temperaturze 200°C około 20-25 minut, aż brzegi się zarumienią.

Smacznego!

Korzystasz z mojego przepisu? Zostaw komentarz! I daj znać, jak Ci smakowało 😉

Rzućcie koniecznie okiem na pozostałe przepisy z wykorzystaniem szparagów.

You Might Also Like